Home > Nieuws > Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Ricoh heeft nu ook een iPhone-app: Image to Text

29-07-2011 08:51

Ricoh iPhone-app: Image to Text

Ricoh heeft nu ook een iPhone-app: Image to Text. Hiermee kun je een foto maken van een document, waarna de iPhone het omzet naar een getypte tekst.


Heel handig voor als je snel een samenvatting wil maken uit een boek of snel iets wil noteren. De app is gemaakt door Ricoh Innovations, een R&D-afdeling van het bedrijf dat in Silicon Valley is gevestigd.

De App is zeer gebruiksvriendelijk. Image to Text vereist slechts twee stappen: maak een foto van de tekst en e-mail de foto naar jezelf of naar een ander. De geadresseerde ontvangt dan dankzij OCR een tekst in ASCII-formaat die je kunt bewerken. De foto zelf wordt ook meegeleverd, zodat je bij herkenningsfouten nog even kunt kijken wat er had moeten staan. Momenteel werkt de app alleen in het Engels.

Handig is dat je de foto ook naar Evernote kunt sturen, zodat je makkelijk teksten in documenten kunt doorzoeken. Eventueel kun je ook een foto uit je fotorol halen, zodat je paar pagina’s die je snel in de bibliotheek hebt gefotografeerd later nog eens in makkelijk leesbare vorm kunt bekijken.

Binnen 2 maanden na de release zijn er al meer dan 60.000 gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Download: Image to Text-OCR app

 

Image tot Tekst hoe werkt dit?

Ga terug