Home > Nieuws > Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

2020: gedecentraliseerde organisatiestructuren

16-02-2012 08:30

Uit recent onderzoek door de Economist Intelligence Unit blijkt dat de invloed van nieuwe technologie op de werkplek tegen 2020 zal leiden tot een nieuwe periode van decentralisatie voor het bedrijfsleven. Uit het onderzoek blijkt dat 63 procent van de leidinggevenden uit het bedrijfsleven verwacht dat er een verschuiving zal plaatsvinden naar een meer gedecentraliseerd bedrijfsmodel en dat de verantwoordelijkheid voor zakelijke besluitvorming zal verschuiven van gecentraliseerde directies naar individuele werknemers.  

 

Kenniswerkers zullen op een veilige manier informatie moeten kunnen aanmaken, opslaan en opvragen. Een centraal beleid is hierbij essentieel voor de beveiliging van bedrijfskritische data, een van de meest waardevolle bedrijfseigendommen. Dit is echter nog een grote uitdaging aangezien momenteel 43 procent van alle processen voor bedrijfskritische documenten in Europese bedrijven gebaseerd is op hard copies en slechts 22 procent van de organisaties beschikt over een volledig geautomatiseerde workflow.

 

Boelhouwer verklaart: “In het nieuwe tijdperk van decentralisatie zal het voor bedrijven essentieel zijn om zich beter aan te passen aan de digitale wereld, met name omdat kritische informatie toegankelijk moet zijn voor werknemers die vaak virtueel of buiten het bedrijf werken. Door de juiste partners te kiezen die helpen bij het optimaliseren van de bedrijfskritische processen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun informatie veilig is en onder controle blijft. De informatie moet ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor werknemers en projectteams zodat ze in het beste belang van de organisatie kunnen handelen. Door deze aanpak wordt niet alleen dubbel werk voorkomen en de coherentie gegarandeerd, maar kan vooral ook een nauwkeurig inzicht worden verkregen in de kosten die worden gemaakt binnen het hele bedrijf.”

 

Multifunctional Actie.nl helpt u bij het in kaart brengen van uw document stromen en waar er voor u voordeel te behalen valt. Laat u informeren naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

 

Een samenvatting van het onderzoek is te downloaden op http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/

 

Bron: Ricoh.nl

Ga terug